iPhone'da Sarı Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone sarı ekran sorunu ile alakalı çözümü sizlerle buluşturacağız. Öncelikle bilmeniz gereken: Eğer telefonunuzun ekranı sarımtırak bir hal aldıysa bu bir sorun olmadığını bilmeniz gerekiyor. iPad veya iPhone’ların (iPod Touch dahil) ekranındaki sarımtırak görünüm iOS’un bir özelliği yüzünden meydana gelmektedir.


iPhone Sarı Ekran Sorunu ve Çözümü


iOS 9.3 ile birlikte Night Shift adındaki bir özellik iPhone, iPad ve iPod Touch’a eklendi. Bu özellik sayesinde cihaz ekranlarındaki renk karanlık olduğundan otomatik olarak renk spektrumunun en sıcak noktasına geçiş yapar. Bu renk gece daha iyi uyumanızı sağlar.


Özelliğin detaylarına Ayarlar >> Ekran ve Parlaklık >> Night Shift yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.


Night Shift özelliği cihazınızda varsayılan olarak 22:00 ile 07:00 saatleri arasında otomatik olarak aktif olur. Bu saatlerde ekran normalden daha sarı bir görünüm kazanır. Tabi ki bu özelliğin zaman ayarını veya aktifleştirme olayını isteiğinize göre özelleştirebilirsiniz.


iPhone Sarı Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?


Eğer makaleyi buraya kadar okuduysanız iPhone sarı ekran sorunu diye bir şey olmadığını anlamışsınızdır. Dediğimiz gibi bu iOS 9.3 ile birlikte gelen Night Shift özelliğinin otomatik olarak devreye girdiğini göstermektedir.


Sizin cihazınızda da varsayılan olarak Night Shift özelliği aktif olabilir. Özelliği kapatmak veya farklı saatlere ayarlamak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Night Shift yolunu izleyin.



Eğer Night Shift’i düzelttiğiniz halde ekran hala sarı veya sarımtırak görünüyorsa bir diğer çözüm yolu olan Renk Filtreleri Özelliği‘ni kontrol etmelisiniz.


Renk filtrelerini kontrol etmek için de Ayarlar >> Genel >> Erişilebilirlik >> Ekran Kolaylıkları >> Renk Filtreleri menüsüne giriş yapın. Özelliğin aktif olmadığından emin olmanız gerekmektedir.



Eğer Night Shift ve Renk Filtreleri özelliklerini kapattığınız halde ekran hale sarı veya sarımtırak görünüyorsa iOS özelliğinden kaynaklanmanın dışında, sorunun donanımsal olduğuna kanaat getirebilirsiniz.


Böyle bir donanım sorununu yine Renk Filtreleri özelliğini kullanarak geçici olarak aşabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları > Renk Filtreleri menüsünü kullanarak özelliği aktif edin ve ekranı alta doğru kaydırıp Yoğunluk ve Renk Özü ile ekranda gerekli ayarlamaları yapın.



iPhone sarı ekran sorunu tüm bu adımları uygulamanıza rağmen çözüme kavuşmadıysa üzülerek ekran panelini değiştirmeniz gerektiğini söylemek zorundayız. Yetkili Apple Servisleri ile görüşüp destek almanızda fayda var.




Kaynak: https://www.tecnoloji.com/iphone-sari-ekran-sorunu-cozumu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LG TV Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone X Nasıl Kullanılır: Tüm Yeni Özellikler İçin Rehber

Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları