Fotoğraf Çekildikten Sonra Portre Modu Efekti Nasıl Kaldırılır?

iPhone 7 Plus modeliyle birlikte Apple çift kameraya geçiş yapmış ve Portre Modu’nu kullanıcılarına sunmuştu. Bu mod sayesinde görüntüler DSLR’ye benzer bir arka plan bulanıklığına kavuşuyordu. Akıllı telefon kamerasıyla harika bir alan derinliği veren Portre modunda bazı farklı seçeneklerde bulunuyor.


iOS 11 güncellemesiyle birlikte akıllı telefon fotoğrafçıları fotoğrafı çektikten sonra da bir çok ayarı yapabilme fırsatı yakaladı. Bu yüzden Portre modunu kullanarak çekilen fotoğrafları çekim sonrasında kapatabilirsiniz.



Öncelikle iPhone 7 Plus ve üstü model telefonunuzdan Kamera uygulamasına giriş yapın. Portre Moduna gelin ve üst kısımdaki “Derinlik Efekti” görüldüğü anda fotoğrafınızı çekin. Fotoğrafı çektikten sonra sol alt bölümde fotoğrafın küçük görüntüsünü göreceksiniz, ona dokunun. Dilerseniz galeriden de fotoğrafı açabilirsiniz.



Fotoğrafı açtıktan sonra Düzenle’ye dokunun. iOS 11 sürümüyle birlikte fotoğrafa uygulanan derinlik efekti otomatik olarak algılanıp üstte sarı düğme belirecektir. Bu sarı düğme ile orijinal fotoğraf ile derinlik efekti verilen fotoğraf arasında geçiş yapmanıza imkan tanıyor. Bu yeni özellik sayesinde portre modu ile orijinal fotoğraf arasında kolayca geçiş yapabilir ve düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.


 


Derinliğinin açık veya kapalı olması görsel değişimin dramatize edilmesine imkan tanır.


Not: Bu Özellik Plus Modellerin ve iPhone X‘de kullanılabilir.




Kaynak: https://www.tecnoloji.com/fotograf-cekildikten-sonra-portre-modu-efekti-nasil-kaldirilir/

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

LG TV Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone X Nasıl Kullanılır: Tüm Yeni Özellikler İçin Rehber

Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları