iPhone Ekran Döndürme Nasıl Açılır ve Kapanır?

Eğer Android’den iPhone’a yeni geçiş yaptıysanız en kolay şeyleri bile gerçekleştirmekte sorun yaşayabilirsiniz. Bugün iPhone ekran döndürme nasıl açılır ve kapatılır sorusuna yanıt vereceğiz. Hazırladığımız rehberde iPhone ekran döndürme hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz. Bu yöntem neredeyse tüm Apple cihazları için geçerlidir. Bu yüzden iPhone 8 ekran döndürme, iPhone 7 ekran döndürme veya iPhone X ekran döndürme gibi farklı şekilde arama yapmanıza gerek kalmaz.


Video izlerken büyük kolaylık sağlayan iPhone ekran döndürme özelliği, bazen de can sıkıcı olabiliyor. Çünkü sürekli açık kaldığında internette gezerken veya farklı bir işlem yaparken ekran bir anda dönebiliyor.


Özellikle yattığınız yerden telefonla ilgilenirken bu sorunla çok karşılaşılmaktadır. Cihaz biraz eğim kazanınca anında ekran dönüyor. Buda tüm keyfin kaçmasına sebep olabiliyor.


Dilerseniz bu zaman zaman çok işe yarayan özelliği tek dokunuşla kapatıp açabilirsiniz. iPhone kullanıcıları bunu biliyor elbette ama yeni iPhone’a geçiş yapmış olanlar bilemeyebilir. Eğer sizde Android’den iPhone geçenlerdenseniz aşağıdaki adımları uygulayıp ekran döndürmeyi kapatıp açabilirsiniz.


iPhone Ekran Döndürme Özelliği Açma ve Kapatma



  • Ekran döndürme özelliğini aktif etmek veya kapatmak için “Denetim Merkezi“ne girmeniz gerekiyor. Ana ekrandayken parmağınızı aşağıdan yukarı kaydırın ve denetim merkezine ulaşın.

  • Ardından ekranda denetim merkezi belirecektir.

  • Gelen sayfadan yukarıdaki görselde gösterildiği gibi döndürme özelliğini açabilir veya kapatabilirsiniz.

Kaynak: https://www.tecnoloji.com/iphone-ekran-dondurme/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LG TV Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone X Nasıl Kullanılır: Tüm Yeni Özellikler İçin Rehber

Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları